2015: Karsten Fledelius: Foredrag
Kulturudveksling 2015 var en foredragsturne ved foreningens landsformand Karsten Fledelius med valg mellem 2 forskellige foredrag.

Foredragtitler med oplæg:

.A. ”Den ideologiske baggrund for Putins politik".

Hvad vil Ruslands snart mangeårige leder – en ny kold krig, et euroasiatisk imperium, genskabelse af en deologisk stormagt, eller noget helt fjerde? Er han virkelig bøssernes fjende og kirkens og bikernes ven ? Har han igen gjort Rusland til en trussel for Central- og Vesteuropa ? Eller er han blot en pragmatisk realpolitiker, som forsøger sig frem – og først og fremmest er interesseret i at blive ved magten i Rusland ?
Der er mange meninger om Putin. Men han er ikke sådan at komme udenom. I foredraget vil Fledelius forsøge at give resultaterne af sine undersøgelser vedr. russisk politik siden årtusindskiftet og de alternativer, man fra "vestlig" side har haft ved håndteringen af den tidligere supermagt.

 

B. ”Hvor bevæger det moderne Rusland sig hen? Indtryk fra rejser og aktuel debat”

Er Rusland i krise i dag? Og er den i givet fald alvorlig?

Det er spørgsmål, som beskæftiger mange i Central- og Vesteuropa samt Nordamerika, aktualiseret af krisen omkring Ukraine og de gensidige sanktioner mellem Rusland og EU.

Svarene er modsætningsfulde. Er den igangværende konflikt mellem "vesten" og Rusland overhovedet til gavn for andre end udenlandske udfordrere som Kina og Indien?

Og hvad kan i givet fald bibringe den forsoning, mange håber på?

Foredragsplan:

  1. Århus. - Tirsdag d. 8. september kl. 16-18 . - Hovedbiblioteket DOK 1, lille sal, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

  2. København. - Onsdag 7. oktober 2015, kl. 19.30. - Russisk Kulturcenter, Vester Voldgade 11
    • Foredrag: Hvor bevæger det moderne Rusland sig hen

  3. Sjælland/Fensmark. - Torsdag den 29. oktober 2015, kl. 19. - Biblioteket i Fensmark.

  4. Fyn/Odense. - Onsdag den 18. november 2015.
    • Foredrag: Den ideologiske baggrund for Putins politik

  5. Nordjylland/Aalborg. - Torsdag den 3. marts 2016, kl. 19.30. - International House, Rantzausgade 4, 9000 Aalborg